In English

Linie 3

Anders Bircow

Thomas Eje

Preben Kristensen

Linie 3 - ur min synvinkel

Bildgalleri

Förteckning över shower, album m.m.


Carins webbsida


Webmaster
Copyright © 2004,
Carin Olofsson

Senast uppdaterad:
14 april 2003

 
Linie 3

Linie 3
Anders Bircow, Thomas Eje, jag själv, Preben Kristensen

Den här bilden togs efter showen Hvor er de 2 andre!!? i Tivolis Glassal en kväll i juli 1992. Anledningen till mitt lite underliga ansiktsuttryck är inte enbart glädjen över att ha fått se Linie 3 igen. Till största delen beror det på att Prebens hund just då passade på att väldigt ihärdigt slicka mig på benen.

Line 3

Linie 3 består av tre danska skådespelare, nämligen Anders Bircow, Thomas Eje and Preben Kristensen.

Från början uppträdde Anders och Preben tillsammans med Asger Reher och Søren Pilmark under namnet Barbershop Harmony. 1978 träffade Anders och Preben Thomas på en glöggfest i Århus och de upptäckte att de var på samma våglängd. 1979 bildades så Linie 3 och de debuterade på Jacobs Bar BQ i Århus den 21 juni samma år. I och med deras första TV-framträdande i maj 1980 med Show for sjov fick danskarna upp ögonen för dem. Allt sedan dess har Linie 3's shower dragit fulla hus överallt och deras Linie 3 show, från 1997, såldes slut så snabbt att den till och med finns noterad i Guinness rekordbok.

När Anders, Preben och Thomas uppträder som Linie 3 gör de en show som innehåller sång, musik, parodier och mycket mer. De är otroligt skickliga och väldigt samspelta, vilket gör att showerna håller mycket hög klass. Efter en show med Linie 3 går man ifrån teatern med en glädjekänsla i hela kroppen, och den känslan finns kvar i flera dagar. Dessutom har man skrattkramp i magen och ont i händerna efter allt applåderande - men det står man så gärna ut med.

Linie 3 Homepage

Skriv gärna till mig om du också är Linie 3 fan.