Hustoftagården
Släktgårdsbeskrivning
Familjen Andersson
Antavla för Anna Andersson
Kullens Hembygdsförenings diplom
Foton

Kullens Hembygdsförening

Himmelstorpsgården


Webmaster
Copyright © 2013,
Carin Olofsson

Senast uppdaterad:
21 september 2013

 

Hustoftagården, byggnadsminnesförklarad 2004, ligger på Prästavägen mellan kyrkorna i Väsby och Viken, ca 2 km öster om Höganäs och är en fyrlängad 1800–talsgård med en unik boendemiljö från slutet av 1800–talet.

I Hustoftagården bodde tidigare systrarna Maria och Anna Andersson, som numera båda är borta. Maria och Anna donerade 1978 sitt hem i Hustofta till Kullens Hembygdsförening. Det är nu kommittén för Hustoftagårdens bevarande som förvaltar gården. Med deras tillstånd vill jag nu bidra med lite information om gården.

De svartvita fotona har jag, även det efter tillstånd från Kullens Hembygdsförening, hämtat från broschyren om Hustoftagården. Den finns att köpa om du besöker gården. Dessutom finns den med i Kullabygd 1983.

Anna var en flitig fotograf, och de svartvita bilderna i fotogalleriet är tagna av henne. Kameran Anna använde, samt en mängd av Annas foton, kan beskådas i ett av rummen på gården. Det finns också gott om väl bevarade föremål i det olika rummen, och det är väldigt roligt att gå runt och titta på alla gamla möbler, prydnadsföremål, serviser, kläder, dukar, etc.

Hustoftagården på YouTube