Ebbarp (A-släkten)
Stamtavla
Personregister
Ortregister

Signestorp (F-släkten)
Stamtavla
Personregister
Ortregister
Foton

Jöns Jons-gårdens hemsida

Tillbaka till
Släkt-tafla öfver några kattarpssläkter

Carin Olofssons släktforskning

Carins webbsida


Webmaster
Copyright © 2001,
Carin Olofsson

Senast uppdaterad:
5 maj 2001

Du är besökare nummer

sedan 22 augusti 1999.
 

Släkt-tafla öfver några kattarpssläkter

I ett antikvariat hittade jag ett häfte samt en pärm. Häftet heter "Släkt-tafla öfver några kattarpssläkter" och är ett "komplement till den av Gustaf Stensson, Ebbarp, Kattarp 1917 utgivna upplagan". Pärmen är en fortsättning på denna och heter också "Släkt-tafla öfver några kattarpssläkter", med tillägget "byggd på släkttavla utgiven av Gustaf Stenson år 1917 med komplement av år 1949", utgiven av Släktföreningen Ebbarp_Signestorp 1973.

I häftet står "Detta komplement omfattar alltså avkomlingar till rusthållaren Pehr Nilsson (1813-1875), åbo på Ebbarp n:o 2, och till häradsspelmannen Jöns Johnsson (1799-1895), åbo på Signestorp n:o 5 i Kattarps socken, under tiden 1799-1947 (1948) - jämte "ingifta" inalles 483 personer."

Pärmen innehåller, förutom släkttabeller, diverse stamtavlor. Bl.a. finns det en stamtavla i A1-format över "Släkten A", d.v.s. ättlingarna till Nils Jönsson (1649-1725) och Anna Andersdotter (1665-1741). Dessutom finns det personregister över de olika släktgrenarna.

Själv trodde jag att jag inte hade någon som helst anknytning till varken Pehr Nilsson eller Jöns Johnsson, men jag tyckte innehållet verkade så intressant att jag inte kunde låta bli att köpa det. När jag sedan tittade närmare på materialet så visade det sig att min farfars mors kusin, Åke Roslund, var gift med Augusta Mattsson, en av ättlingarna till Jöns Johnsson i Signestorps-släkten. Dessutom var farfars 6-männing, Dagmar Grunditz, gift med Viggo Ahnfeldt, som var ättling till Pehr Nilsson i Ebbarps-släkten.

Hittar ni någon ana som ni är intresserad av så går det bra att skriva till mig. Ange då även numret som står inom parentes, t.ex. (6:24), så hittar jag lättare personen ifråga. Det är nämligen det nummer personen har i mitt register.

Jag har tagit mig friheten att ta med även personer födda efter 1929 (70-årsgränsen för sekretessbelagda uppgifter), men jag har raderat alla uppgifter utom namnet, utom när det gäller nu avlidna personer. Då finns födelse- och dödsdatum med. Är det någon som hittar en uppgift som jag glömt ta bort vore jag tacksam om ni skriver till mig och påpekar detta. Dessutom har jag upptäckt att konverteringen från DISGEN inte alltid har fungerat. Jag har ändrat de fel jag har hittat, men om ni ser några underligheter i texten, är jag tacksam om ni meddelar detta till mig så att jag kan rätta till dem.