Tillbaka till receptsidan     

 

Minimuffins

Minimuffins

ca 30 st

Ingredienser
150 g mjukt smör
150 g florsocker
150 g vetemjöl
3 ägg
6 g (2 tsk) bakpulver
1 nypa salt (endast om man använder osaltat smör)

Ugn:
180°C

Gör så här:

Vispa smör och socker krämigt.
Rör i äggen. De kommer inte att blandas helt med smörkrämen, utan det ser ut som om smeten skurit sig. Detta rättar till sig när man blandar i mjölet.
Blanda mjöl, bakpulver och ev. salt.
Sikta ner mjölet i smeten och blanda.
Häll smeten i en spritspåse (kan uteslutas, men underlättar doseringen i formarna).
Spritsa eller klicka smeten i minimuffinsformarna. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så blir muffinsen höga och fina.
Baka i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

Tillagningstid: 15 min + 15 min i ugnen

Tips:
Det blir också gott att använda smaksatt florsocker, t.ex. choklad eller jordgubb istället för vanligt florsocker.
Man kan även använda andra sorters socker. Det är bara att prova sig fram.
Om man vill kan man trycka i en chokladbit, några bär, eller annat man tycker är gott, i smeten innan man gräddar muffinsen.


Muffinsen på bilden är gjord med hjälp av ett Wilton Color Swirl Tri-Color spritsset.

Minimuffins

Minimuffins

Minimuffins

 

Webmaster