Tillbaka till receptsidan     

 

Marsipankaka, glutenfri

50–60 st, beroende på storlek

Enkel, glutenfri kaka som ser mer avancerad ut än den är.

Marsipankaka

Ingredienser
300 g röd marsipan eller mandelmassa
300 g gul marsipan eller mandelmassa
(eller valfria färger)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Platta ut de två marsipanbitarna till varsin lika stor rektangulär platta, ca två cm tjock.
Lägg plattorna ovanpå varandra och platta ut till ca två centimeter tjocklek.
Lägg plattan mellan plastfolie och kavla ut till ca fem mm tjocklek.
Skär rent kanterna så att det blir en rektangel.
Rulla ihop plattan från långsidan.
Rulla till en jämntjock rulle, ca tre cm, och skiva i ca en cm tjocka kakor.
(Lägg ihop det som blir över, kavla ut en rektangel och rulla ihop till en ”melerad” rulle.)
Lägg dessa med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt med ca två cm mellanrum, eftersom de flyter ut lite.
Grädda i mitten av ugnen i 5–10 minuter, beroende på tjocklek och storlek.
Låt svalna på plåten.

Tillagningstid: ca 30 min + 5–10 min i ugnen

Tips:
Vill du göra större eller mindre sats går det bra. Ta bara lika mycket marsipan/mandelmassa av varje färg.


 

Webmaster