Tillbaka till receptsidan     

 

Lyxig chokladkolapaj

Ingredienser

Botten
200 g chocolate chip cookies
75 g smör

Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
0,5 tsk ättiksprit, 12 %
50 g smör

Vit chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
0,5 tsk ättiksprit, 12 %
50 g smör

Garnering: kakao

Gör så här

Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

Mörk chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.

Vit chokladkola:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120 grader.
Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras.
Pudra över kakao.

Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig.

Tillagningstid: ca 1 tim + 1+1 tim för att stelna


Detta recept har jag fått från Allt om Mat
 

Webmaster