Himmelsk äppeltoscaca 8 bitarIngredienser 100 g smör 2 ägg 1 ½ dl socker 1 ¼ dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 äpplen ½1 tsk kanel Toscaglasyr 50 g smör ¾ dl socker 1 påse (ca 50 g) mandelspån (1,5 dl) 1 msk vetemjöl 1 msk mjölk Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjölet och vaniljsockret och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 2022 cm diameter gärna med löstagbar botten. Dela äpplena, ta ur kärnorna och skiva i lagom tunna skivor. Tryck ner äppleskivorna i smeten. Pudra slutligen kanelen över kakan. Grädda i ca 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader Toscaglasyr Smält smör och socker i en kastrull. Blanda i mandelspånen och mjölet. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken. Häll den varma toscan över kakan och grädda kakan i ugnen på 200 grader i 810 minuter. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde. Tillagningstid: ca 4055 min Recept: Tareq Taylor |