Familjenotiser      Lokalt från nordvästra Skåne      Mat och hushåll      Snapshots     
Intet nytt under solen...      Brott och olyckor      Från utlandet      Ospecificerat     

  Höganäs tidning måndag 3 december 1928

När Söndagstidningen kom till Höganäs och Kullabygden.

Det låg spänning och väntan i luften i går morse, när Höganäs Tidnings första söndagsnummer skulle komma prenumeranterna tillhanda. Alla ville veta, när och var de kunde få sin efterlängtade söndagstidning.
Trots frånvaron av lantbrevbäring distribuerades den stora söndagsupplagan utan mankemang över hela Kullabygden. Alla goda makter tycktes ha samverkat till ett lyckligt resultat. Och vad det betyder att en söndagsmorgon få ut c:a 3,000 ex. så att tidningen kom inom räckhåll för alla, det vet endast vår herre och postmästaren i Höganäs – och vi själva, förstås. Med hjälp av omnibussar, mjölkskjutsar, cykelbud, brevbärare samt sist men ej minst läsekretsens välvilja och tillmötesgående, kunde vårt söndagsnummer läsas i hela Kullabygden redan på söndagsförmiddagen.
Inom Höganäs blev distributionen mycket enkel tack vare våra medhjälpare i utdelningslokalerna. Det kunde dock ej förhindras, att en och annan prenumerant sov över tiden för hämtningen av sin söndagstidning, men i så fall får han den i dag.
Söndagstidningen mottogs med förtjusning av läsekretsen, därom vittnade de många lyckönskningar, som under gårdagen kommo redaktionen till del.
Landsbygdens söndagsisolering har brutits och Höganäs har erhållit en billig och stor söndagstidning, modern redigerad och av förstklassigt innehåll. Det är endast i Stockholm, Göteborg och Malmö något sådant tidigare varit möjligt. En bild av utvecklingens snabba frammarsch så god som någon.
Dix.


Tillbaka

 

Webmaster
Senast uppdaterad:
1 maj 2006