Tillbaka till receptsidan     

 

Pasta med brysselkål, kronärtskocka och bacon

ca 4 portioner

Ingredienser
250 g brysselkål (1 paket djupfrysta)
en burk marinerade kronärtskockshjärtan (eller ett stort hjärta per person om man köper dem i lösvikt)
1–2 paket bacon à 140 g
2 dl creme fraiche
ca 500–700 g valfri pasta

Gör så här
Koka pastan.
Koka brysselkålen så mjuk du vill ha den. Dela i kvartar.
Dela kronärtskockshjärtanen i kvartar.
Stek baconet knaprigt.
Blanda allt med creme fraiche och rör ner i nykokt pasta.
Ta gärna med någon matsked av oljan som kronärtskockorna marinerats i också.
Vill man ha en mer "såsig" konsistens så kan man köra brysselkål och kronärtskockor med mixer en stund.

Tillagningstid: ca 20 min

 

Webmaster