Lakritsmuffins12 st Ingredienser 150 g mjukt smör 150 g florsocker 180 g ägg (3 st) 150 g vetemjöl 6 g (2 tsk) bakpulver ev. 1 tsk 1 msk lakritspulver 12 st lakritsrullar 12 st aluminiumformar Ugn: 180°C Gör så här: Vispa smör och socker krämigt. Rör i äggen. De kommer inte att blandas helt med smörkrämen, utan det ser ut som om smeten skurit sig. Detta rättar till sig när man blandar i mjölet. Blanda mjöl, bakpulver och ev. lakritspulver. (Smaka av så det inte blir för starkt.) Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda med slickepott. Klicka ner smeten i en spritspåse. (Kan uteslutas, men underlättar doseringen i formarna.) Spritsa en klick smet i varje form. Tryck ner en lakritsrulle i smeten. Fördela resten av smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen i 1520 minuter. Strö över en nypa lakritspulver på varje muffins, eller gör en lakritssmörkräm och spritsa på. Tillagningstid: 15 min + 20 min i ugnen |