Tillbaka till receptsidan     

 

Kycklingfilé i ugn

6–8 portioner

Kycklingfilé i ugn

Ingredienser
ca 1 kg frysta kycklingfiléer
1–2 msk kinesisk soya
0,75 dl (75 g) flytande eller smält smör
5–10 dl grädde
1–2 msk kycklingfond
1 tsk – 2 msk Dijonsenap (efter smak)
1–2 msk sweet chili
1–2 tsk sambal oelek
1–2 msk krossad, valfri peppar
Chiliflakes och Tabasco efter smak

Gör så här
Lägg de frysta filéerna i en eldfast form.
Blanda ingredienserna till såsen och tillsätt grädde.
Häll detta över filéerna.
Ställ in formen i kylskåp över natten, eller låt stå i rumstemperatur 4–5 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ formen i mitten av ugnen 40–45 minuter.
Kontrollera att filéerna är genomstekta.
Servera med antingen ris, potatis, kamutvete eller bulgur.

Kan även göras med älgstek. Tillsätt då 10–12 krossade enbär, viltfond och 2–3 msk röd vinbärsgelé.

Tillagningstid: 10 min + 40 min i ugnen

Tips!
Denna maträtt kan man smaksätta som man vill. Tillsätt det du tycker om och testa dig fram.

 

Webmaster