Kycklingfilé i ugn68 portionerIngredienser ca 1 kg frysta kycklingfiléer 12 msk kinesisk soja 0,75 dl (75 g) flytande eller smält smör 810 dl grädde 12 msk kycklingfond 1 tsk2 msk Dijonsenap (efter smak) 12 msk sweet chili 12 tsk sambal oelek 12 msk krossad eller mald peppar, valfri sort Chiliflakes och Tabasco efter smak Gör så här Lägg de frysta filéerna i en eldfast form. Blanda ingredienserna till såsen och tillsätt grädde. Häll detta över filéerna. Ställ in formen i kylskåp över natten, eller låt stå i rumstemperatur 45 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ formen i mitten av ugnen 3035 minuter. Kontrollera att filéerna är genomstekta. Servera med antingen ris, potatis, kamutvete eller bulgur. Kan även göras med älgstek. Tillsätt då 1012 krossade enbär, viltfond och 23 msk röd vinbärsgelé. Tillagningstid: 10 min + 40 min i ugnen Tips! Denna maträtt kan man smaksätta som man vill. Tillsätt det du tycker om och testa dig fram. |