Tillbaka till receptsidan     

 

Köttbullar i ugn

ca 40–80 köttbullar (beroende på storlek)

Ingredienser
800 gram köttfärs
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 ½ dl must
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ströbröd och must i en liten skål och låt svälla 10 minuter.
Skala och grovhacka löken.
Blanda lök, grädde, ägg, salt och peppar och mixa alltsammans med mixerstav eller i matberedare. Rör i färsen.
Spritsa ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Stek i mitten av ugnen tills köttbullarna fått färg (8–20 minuter beroende på storlek).

Tillagningstid: ca 45–50 min

Tips!
Man kan även steka köttbullarna i smör på stekjärn.

 

Webmaster