Apelsinchokladkakaca 20 styckenEn väldigt god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak. Ingredienser 100 g smör 100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt) 2 ägg ¾ dl vispgrädde ½ tsk vaniljpulver 1 msk cointreau eller pressad apelsin 1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om så att det blandas. Vispa äggen så pösigt det går. Vispa ner grädden. Blanda i resten och häll i aluminiumformar, ca 6 cm diameter. Grädda i mitten av ugnen i 1015 minuter Tillagningstid: 10 min + 1015 min i ugnen Tips: Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde. Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut cointreau mot whiskey och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin. Grundreceptet kommer från Recept: Familjen Baka |